Kui see on Sinu esimene külastus, siis tutvu
palun korduma kippuvate küsimustega klikates selleks ülal asetseval lingil. Enne uue postituse lisamist pead Sa registreeruma.
Postituste lugemiseks vali meelepärane foorum allpool olevast nimekirjast.
Mingiaeg sai vahetatud mõned tataalkondekad Elna Silmic II vastu, seal oli mõõdetav vahe umbes 45kHz juures suurusjärgus poolteist dB...
Kõlari filtris on tõesti tootjal ja tootjal vahe, kuid kas ka siis kui vahetada näiteks bipolaarsel kondekal ühendus omavahel - ei ole just spetsiaalselt katsetanud.
Ega ma kondekaid mõelnud.
Aga kondel on peale mahtuvuse päris palju muid omadusi.Kaasa arvatud mittelineaarsus (kondeka plaadid hakkavad signaali taktis "kaasa laulma")
Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...
Ega ma kondekaid mõelnud.
Aga kondel on peale mahtuvuse päris palju muid omadusi.Kaasa arvatud mittelineaarsus (kondeka plaadid hakkavad signaali taktis "kaasa laulma")
Elektrolüüt, seejärel on keraamilised - need on saastad helisignaalile, parim ses osas on vilkkonde.
Vs: Kaablid ja audiofiilsus (eraldatud müügiteemast)
Mul oleks veel üks küsimus, otsisin, kuid ei leinud seda teemat. Kuna see puudutab ka otseselt helikvaliteeti
Kui copyn tavalise PS-ga CD plaadi pealt laulu arvutisse ja siis põletan selle uuele CD plaadile, kas kvaliteet muutub, millised on kadud ja kas kõrvaga vahet teeb keegi?
Tänud.
Mul oleks veel üks küsimus, otsisin, kuid ei leinud seda teemat. Kuna see puudutab ka otseselt helikvaliteeti
Kui copyn tavalise PS-ga CD plaadi pealt laulu arvutisse ja siis põletan selle uuele CD plaadile, kas kvaliteet muutub, millised on kadud ja kas kõrvaga vahet teeb keegi?
Tänud.
Mul tekkis ka mõte teha salvestuste test, näiteks CD vs fail (CD-pleier vs arvuti).
mittelineaarsus (kondeka plaadid hakkavad signaali taktis "kaasa laulma")
Mitte et see teemas oluline oleks aga nähtust tuntakse "mikrofoniefekti" nime all ning kannatavad just keraamilised sellega. Kes toodab spetsiaalselt kõlarisse või audioaparatuurile, võimleb sellega omajagu et effekti vähendada (Mundorf, Jantzen näiteks). Lüüdid väga selle efekti käes ei kannata, Silmic II mittelineaarused on ka allapoole aparatuuri omi (oleks nagu meeles et ca -120dB kandis), seega piisavalt normaalsed.
Aga aitab OT'st.
Sonicu mõte testida arvutit vs standalone CD playerit on huvitav, aga kriteeriumid on vähemalt sama laialivalguvad kui kaablite pimetestil. Enamik arvuteid üldiselt saab kindlasti CD käest lutti -vähemalt onboard audioga (ka HD koodekid). Kuid see on vaid minu arvamus, ei muud.
Markunn - sa tuled ka ikka põnevate küsimuste peale siin teemas, kuid kaks vastust: 1) jah, mõni kuuleb originaalil ja koopial vahet, 2) kasuta otsingut, sellest on teatava põhjalikkusega siin ka räägitud.
Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
Konfutsius
CD vs fail. Väga hea oleks teha testi välise DACiga, millel USB ja optiline sisend. Arvutist üle USB DACi ja CD mängijast optilisega DACi.
Kui teed testi arvuti vs CD mängija, siis võrdled tegelikult DACe ju. Kui DACi jookseb 1:1 binaarkood, siis ei saa keegi seal vahet teha.
Miks ei kasuta kallid CD mängijad ja võimendid balansseeritud signaali? XLR näiteks. Tavaline RCA on selle kõrval käkk.
Ja kui sa selle 900€ kaabli ostmise asemel investeerid 900€ kõlarite, filtrite, võimu, daci modimiseks, on tulemus raudselt kuuldavam, kui mingi teist värvi ja fancy isolatsiooniga vaskkaabel osta sama raha eest.
Ja kui sa selle 900€ kaabli ostmise asemel investeerid 900€ kõlarite, filtrite, võimu, daci modimiseks, on tulemus raudselt kuuldavam, kui mingi teist värvi ja fancy isolatsiooniga vaskkaabel osta sama raha eest.
Miks ei kasuta kallid CD mängijad ja võimendid balansseeritud signaali? XLR näiteks. Tavaline RCA on selle kõrval käkk.
Kasutavad ju ja paljud. Erinevus on tegelikult väga väike ja mitte põhimõtteline. XLR on diferentsiaalne signaal, RCA lihtsalt signaal nulli suhtes, ühest teiseks muundamine vajab kahte opakat või kahte takistit, oleneb kumalt kummale muundada.
Mõtlen, kas balansseeritut üldse on nii väga vaja, kui kaablid üsna lühikesed ja signaal tugev? Teeb väljund/sisendastmed keerulisemaks ja samas heli kvaliteedi kasv (kui üldse) on minimaalne.
Selle saali on disaininud need mehed: http://www.senzar.ru
Ma tean ühte meest, keda selle saali akustikaprojekti kirjutaja on õpetanud. Ta tõi muuhulgas välja, et on väga kõva korrelatsioon kallite kaablite kiitjate ja nende müüjate vahel...
viimati muutis kasutaja Scott; 20 m 2012, 22:46.
Põhjus: 2 kokku
Comment